:: ::

 
 
 

                               

                                               Το Εθνικό Κεφάλαιο

 

Το κεφάλαιο είναι ένας παρεξηγημένος και διαστρεβλωμένος όρος. Τον χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές και οι κομμουνιστές για να υποδηλώσουν την ιδιοκτησία σε χρήμα. Όμως για τους Έλληνες ο όρος κεφάλαιο, στην πολιτική οικονομία και στην πολιτική κοινωνιολογία, έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, το πραγματικό περιεχόμενο της λέξεως κεφάλαιο.

Οι καπιταλιστές με τον όρο κεφάλαιο εννοούν το χρήμα σε διαφορετικές μορφές αποθηκεύσεως: ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, χαρτονόμισμα, ράβδοι χρυσού, μεταλλεία, πρώτες ύλες, μηχανολογικός εξοπλισμός, κ.α.

Οι κομμουνιστές από την πλευρά τους κατηγορούν υποκριτικά το κεφάλαιο. Το κατηγορούν υποκριτικά διότι είναι οι πιό φανατικοί καπιταλιστές. Θέλουν να αρπάξουν τις περιουσίες όλων των άλλων καπιταλιστών και να δημιουργήσουν μονοπώλιο κεφαλαίου. Γι’ αυτό προσπάθησαν να κάνουν το κεφάλαιο μισητό στους άλλους ανθρώπους, ώστε οι αφελείς να το αφήσουν στα χέρια των κομμουνιστών.

Ο κομμουνισμός δημαγωγούσε ότι τάχα θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ώστε να επιβάλλει την εκμετάλλευση ανθρώπου από κομμουνιστικό κόμμα...

Και οι δύο, καπιταλιστές και κομμουνιστές, ασχολούνται με το ποιός θα κατέχει το κεφάλαιο, το οποίο οριοθετούν ως χρήμα αποθηκευμένο σε διαφορετικές μορφές.

Το ζήτημα είναι τί θεωρούν οι Έλληνες ως κεφάλαιο, και δη ως εθνικό κεφάλαιο. Ποιά είναι η θεωρία του Ελληνισμού για το κεφάλαιο και ποιός πρέπει να το κατέχει;

Η Ελληνική Θρησκεία και ο Ελληνισμός θεωρούν ως εθνικό κεφάλαιο:

Τα Ελληνικά γονίδια, τα οποία εμπεριέχουν την βιολογική ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων ετών της Ελληνικής Φυλής. Η βιολογική ιδιοσυστασία του Έλληνος αποτελεί μοναδικό συνδυασμό στοιχείων στον κόσμο αναγκαία για την εξέλιξη του Πολιτισμού.

Τα Ελληνικά μιμήδια, τα οποία εμπεριέχουν την πολιτιστική ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων ετών της Ελληνικής Φυλής. Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του Έλληνος σμιλευμένα από τους Θεούς κληρονομούνται από γενεά σε γενεά. Έχουν αποκρυσταλλωθεί σε κάθε έργο τέχνης, σε κάθε επιστημονική εφεύρεση, σε κάθε έκφανση του ανθρωπίνου πολιτισμού.  

Τα Ελληνικά πολεμικά ένστικτα, τα οποία βοήθησαν την Ελληνική Φυλή να επιβιώσει κάτω από τις πιό αντίξοες συνθήκες. 

Τις Ελληνικές ψυχικές εγγραφές. Στο διάβα των αιώνων ο Έλλην περνά μέσα από δοκιμασίες όπου εκλύεται τρομακτική ενέργεια. Οι εμπειρίες καταγράφονται στην συλλογική μνήμη, αποθηκεύονται στο συλλογικό υποσυνείδητο και ανακαλούνται όταν οι περιστάσεις των μελλοντικών γενεών το απαιτούν.   

Τις Ελληνικές κατασκευαστικές ικανότητες. Η δεξιοτεχνία στην κατασκευή μηχανημάτων, στις επιστημονικές ανακαλύψεις, στην θεραπεία νοσημάτων αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και δεν επιτρέπεται ο παροπλισμός των Ελληνικών εργατικών χειρών. Η συνεχής εξάσκηση αυτών των ικανοτήτων συσσωρεύει πολύτιμη πείρα, απαραίτητη για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους. Γι’ αυτό δεν πρέπει οι Έλληνες να αγοράζουν ξένο προϊόν σε καμμία περίπτωση, ακόμη και αν τους το προσφέρουν δωρεάν. Καλύτερα να πληρώσουν για να αγοράσουν ένα Ελληνικό προϊόν διότι έτσι θέτουν σε λειτουργία τις Ελληνικές κατασκευαστικές ικανότητες και εξασκούν την Ελληνική δεξιοτεχνία.

Την Ελληνική ψυχική, πνευματική και σωματική ευεξία αποκτώμενη από τον αθλητισμό, το σκάκι και την καλή διατροφή. Οι ευεργετικές συνέπειες του αθλητισμού, η πνευματική εξάσκηση στο σκάκι και η καλή διατροφή αποτελούν εθνικό κεφάλαιο διότι με αυτό πληρώνουν οι Έλληνες τον Θάνατο για να αργοπορήσει στο καθήκον του. 

Την Ελληνική Παιδεία. Αποτελεί εθνικό κεφάλαιο διότι δημιουργεί τον ομφάλιο λώρο που μας ενώνει με την Αρχαία Ελλάδα από όπου αντλούμε πρότυπα και ιδανικά.

Την συμπεριφορά και τα ανακλαστικά για την αποτροπή μεταδόσεως ασθενειών, για την αποφυγή προκλήσεως ατυχημάτων, για την αποφυγή μολύνσεως του περιβάλλοντος. Η σωστή συμπεριφορά και τα γρήγορα αντανακλαστικά των Ελλήνων σε ζητήματα λοιμώξεων, ατυχημάτων και περιβάλλοντος αποτελούν το εθνικό κεφάλαιο με το οποίο πληρώνει η Ελληνική Φυλή το κόστος για επιβίωση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. 

Για την Ελληνική Θρησκεία και τον Ελληνισμό η Ελληνική Τέχνη και ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Η μίμηση Θεών και Ηρώων αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί εθνικό κεφάλαιο διότι αποτελεί εργαλείο σκέψεως, η καταστροφή του οποίου δυσκολεύει την σύλληψη αφηρημένων και λεπτεπίλεπτων εννοιών.

Για την Ελληνική Θρησκεία και τον Ελληνισμό η Πίστη στους Αθανάτους Θεούς αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Η πίστη στο Ελληνικό Έθνος αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Η αυτοπεποίθηση στην Ελληνική Πνευματική και Πολιτιστική παγκόσμια υπεροχή αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.

Εθνικό κεφάλαιο για τους Έλληνες είναι η ασυμβίβαστη στάση ζωής έναντι των ναζωραίων κατακτητών. Εθνικό κεφάλαιο είναι ο αδυσώπητος Ιερός ΕθνικοΑπελευθερωτικός Αγών. Εθνικό κεφάλαιο είναι η ανελέητη καταδίωξη των «ελληνοκεντρικών» κάφρων που ζητούν συνύπαρξη και συμβίωση με τους ναζωραίους κατακτητές.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να προστατεύουν την Ελληνική Ψυχή από αλλότριες δοξασίες διότι αλλιώς θα χάσουν την ταυτότητά τους. Η Ελληνική Ψυχή αποτελεί τεραστίας σημασίας εθνικό κεφάλαιο. Αποτελεί την κινητήριο δύναμη της παγκοσμίου ιστορίας.

Όλα αυτά αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τους Έλληνες. Και όσο ενισχύονται αποτελούν αύξηση του εθνικού μετοχικού κεφαλαίου. Αποτελούν την καλύτερη επένδυση καθώς έχουν υψηλότατη απόδοση με μηδενικό κίνδυνο. Η Ελληνική Θρησκεία και κοσμοαντίληψη λοιπόν, δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο κεφάλαιο.

Οι Έλληνες ωστόσο θα πρέπει να μάθουν να προστατεύουν και το κεφάλαιο, με την έννοια της χρηματικής μορφής, από τους γνωστούς εχθρούς. Καθημερινά υφιστάμεθα κλοπή ιδιωτικής και δημοσίας περιουσίας από τους καπιταλιστές, από τους κομμουνιστές, και από το χριστιανικό ψευδοκράτος.

Οι Έλληνες πρέπει να δώσουν μάχες σε πολλά μέτωπα. Απαιτούνται πολλές γνώσεις, μηχανισμοί αμύνης, προπαγάνδα και πολιτική βία εναντίον αυτών των ληστών. Αλλά για να νικήσουν οι Έλληνες σε αυτόν τον αγώνα ζωής και θανάτου σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεπουλήσουν το εθνικό τους κεφάλαιο, που αποτελεί την παρακαταθήκη χιλιάδων γενεών Ελλήνων ως σήμερα.

 

1η Μεσούντος μηνός Πυανεψιώνος, έτους 2780 μετά πρώτην Ολυμπιάδα

 


 
     
 

© Εκκλησία των Ελλήνων στο θρήσκευμα